Hälsofin

Emma Arenö Hälsofin

Emma Arenö har gått från att se maten som ett bekymmer till en lösning på mycket. Hon är öppenhjärtig och bjuder på sig själv och strävar hela tiden efter att fler ska bli ”hälsofina”. Emma är en välkänd profil lokalt i Årjängs kommun, och gissa vad? Hon är också vår nya hälsokrönikör.

Varför har du tackat ja till att bli krönikör i PUNKT Nordmarken?
– Jag tackade ja för att det är ett perfekt sätt för mig att nå ut till den målgruppen som kanske läser mer tidning än på nätet. Och därigenom få ut mitt budskap om att hälsosam mat inte behöver vara krångligt eller svart eller vitt.

Vem är Emma Arenö och vad är din bakgrund inom hälsa och kost?
– Min bakgrund inom kost och hälsa går ganska långt tillbaka. Mitt intresse och min passion är maten, mer eller mindre nyttig. Jag gick en restaurangutbildning under gymnasiet och där fick jag göra det jag tycker är allra roligast. Dock var inte kroppen riktigt med på samma linje. När jag va 9 år ungefär så fick jag mina första problem med IBS-mage, i tonåren började jag krångla med maten. Senare fick jag ätstörningar, träningsmani och var inte snäll mot min kropp helt enkelt. När jag va runt 22 år så va det dags för lite ”payback-time”. Jag hade förstört magen ännu mer och behövde börja tänka mig för. Då började också tankarna om att gå en utbildning hos Fredrik Paulún i samma veva. Några år senare fick jag dessutom astma och senare allergier. Tankarna om matens inverkan på vårt mående har hela tiden funnits där. Jag gick kostrådgivarutbildningen hos Fredrik Paulún, på Svenska Näringsakademin 2015 och startade mitt företag Hälsofin samma år med mina erfarenheter i bagaget som ett koncept, för att bli just hälsofin.

Vart kommer namnet Hälsofin ifrån?
– Jag funderade länge på vad företaget skulle heta. Branschen inom hälsa är ju enorm just nu och det kändes som att alla bra namn var upptagna. Men så satt jag i bilen och vips så dök det upp. Hälsofin. Du vet när man ser någon som är sådär fräsch så det riktigt strålar. Det tänker jag, är en ”hälsofin person”. Ja när man fattat vad det handlar om, att jag måste ta hand om mig själv. Se till att jag har de där personerna runt mig som tar fram mitt bästa, tränar lagom, sover så mycket som jag behöver, äter det som jag mår bra av. Men samtidigt unnar mig en natt med alldeles för få sömntimmar för att just där och då så va det roligare att gå ut och dansa, eller när man unnar sig den där kladdkakan som är sådär perfekt kladdig. När man skiter i att träna, för att idag så vill jag faktiskt hellre läsa läxan med barnet eller göra nåt annat som jag själv bestämt att jag ska. Då tror jag att man hittat en bra balans, som gör en sådär Hälsofin.

Vad kommer du dela med dig av till våra läsare?
– Läsarna kommer att få ta del av mina recept som passar de allra flesta och mina tankar kring kost och hälsa.
Min önskan är att inspirera till nya och mer hälsosamma val och att man kanske börjar se på maten med lite andra ögon. Jag vill att fler ska börja inse att det vi stoppar i munnen påverkar våra kroppar, både inuti och utanpå.

Varmt välkommen till PUNKT Nordmarken hälsar vi på redaktionen, och är glada över att få ha med en glädjespridare som Emma i gänget!

Emma Arenö Hälsofin

Lämna en kommentar