Vilka är vi då?

PUNKT Nordmarken Katrin Luthander Josefin Wallin

Katrin, vem är du?

En infödd Årjängsbo som testade sina vingar i 16 år innan det var dags att återvända till hemorten igen tillsammans med sambo och två döttrar. Jag är en kreativa konstnärssjäl och har studerat på konstskola i Skåne och Örebro. Startade första företaget vid 21 årsålder, sålde det vid 23 årsålder och driver idag två andra företag.

Vad är din roll på PUNKT Nordmarken?
Initiativtagare och projektledare tillsammans med Josefin. Min roll är design och layout av magasinet, webben och annonser. Samt fotograf.

Varför är det lokala viktigt tycker du?
Efter att ha bott på större orter under en längre tid och sedan återvända hem har varit en stor utmaning. Det blev extra uppenbart att vi måste värna om det lokala för att det ska fungera i denna moderna tid. Och jag tror verkligen var och varannan blir mer medvetna och väljer det lokala i den mån det går. En positiv trend.

Varför väljer du Årjäng?
Det är min hembygd, min barndom och många av mina rötter finns här. Jag blir glad över att känna gemenskapen med andra. Många ansikten känner man igen sedan man var liten och många ve säkert vem jag är också. Inga konstigheter.

Vad vill du förmedla med PUNKT Nordmarken
?
Att Årjäng är mer en liten ort nära Norges gräns och på andra sidan Sverige från Stockholm. Vilka är vi som bor här? Vad hittar vi runtomkring oss? Det finns massor av historier att berätta.

En viktig sak som du alltid försöker tänka på?
Var ödmjuk och vänlig. Glöm inte att lyssna och se.

 


 

Josefin, vem är du?

Jag är en glad, pigg och ambitiös entreprenör som bor på landet tillsammans med min man Tord och våra två döttrar. Jag flyttade hit från Karlstad när jag och min man tog över hans släktgård. Jag har en kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap och en kunskapstörst som aldrig tycks bli släckt.

Vad är din roll på PUNKT Nordmarken?

Jag är tillsammans med kollegan Katrin projektledare dessutom skribent, social media manager och fotograf. Vi startade upp det här projektet ihop eftersom vi såg ett behov på marknaden av just ett positiv magasin med fokus på det lokala som också håller hög kvalitet.

Varför är det lokala viktigt tycker du?

Jag kan, utan att egentligen riktigt ha upplevt den där tiden själv, vara nyfiken på eran av en levande landsbygd. När det fanns bokhandlare, skomakare, kiosk, urmakare och café i varje småort. När man hade den där framtidstron att det bara skulle bli bättre? Min förhoppning är att vi en dag börjar falla tillbaka dit, till lanthandlare och byskolor, om än med en modern koppling där entreprenörskap och det digitala får ta en ännu större plats.

Varför väljer du Årjäng?

Till Årjäng var det min man som tog mig och det var inte någonting vi hade planerat någon av oss. Det bara föll sig så. Idag väljer jag Årjäng för den spännande gränsnära regionen, näringslivet och skogen. Idag kan jag också säga att jag väljer Årjäng för de intressanta människorna jag mött här och de historier jag varje dag får ta del av.

Vad vill du förmedla med PUNKT Nordmarken?

Egentligen precis samma svar som på frågan om varför jag väljer Årjäng. Naturen, regionen, näringslivet och miljön. Jag vill förmedla att i Årjäng kan vi tillsammans skapa någonting positivt. Men det krävs en insats av oss alla.

En viktig sak som du alltid försöker tänka på?

Att vara snäll. Godhet lönar sig alltid.

Lämna en kommentar