Sillerudstjejerna, Firelighter UF till Stockholm och SM

nordmarken punkt annonsera årjängs kommun

Julia Johansson och Ebba Johannesson driver tillsammans UF-företaget Firelighter. Ett UF företag som tillverkar och säljer braständare av olika slag med återvunnet material.

Julia och Ebba är två tjejer från Sillerud som går på Herrgårdsgymnasiet i Säffle där de läser andra året på ekonomlinjen. Tillsammans har de startat upp och driver Firelighter UF där de tillverkar och säljer sina egna produkter. PUNKT träffar tjejerna i Signebyns båthamn en vacker men kall vinterdag när temperaturen etsat sig fast runt tio minusgrader i en dryg vecka. Tjejerna värmer sig vid den sprakande brasan och smuttar på medhavd varm choklad.
– Vår affärsidé är att tillverka och sälja braständare av olika slag och allt är återvunnet material. Vi tillverkar tändrullar och tändkottar. Stearinet har vi fått från olika kyrkor, trästickorna är spillavfall, kottarna plockar vi själva i skogen, och tidningarna samlar vi ihop från olika hushåll, förklarar Julia.
– Vi deltog på UF-mässan i Karlstad den 22 februari och lyckades utav 200 utställande företag kamma hem tre av priserna. Vi fick tredjepriset i ”Årets vara”, andrapris i ”Årets hållbara företag” och andrapris i ”Årets monter”. Det sista skulle vi inte ha klarat utan våra lokala sponsorer som GK måleri som sponsrade oss med tapeter till montern eller Interjakt som gav oss snygga fritidskläder att ha på oss i montern, något som höjde hela intrycket av vårt varumärke. Vi vann 2500 kronor i värdecheckar totalt, och bara det är ju fantastiskt, berättar Ebba. Andra sponsorer till tjejerna var lanthandeln och caféet i Sillerud samt Glad i garn i Säffle. Utan våra sponsorer hade det inte varit möjligt, berättar tjejerna.

PUNKT önskar också tjejerna lycka till då de har kvalat in till SM i Stockholm!
Vi hejar på er! 

Lämna en kommentar