Pierre Mellqvist – Som hugget i sten

Pierre Mellqvist Silbodals sten AB

En svaghet för aktiviteter som genererar rejält med adrenalinpåslag, friluftsliv och att få skapa någonting praktiskt med sina händer. Det beskriver Pierre Mellqvist som i skrivande stund precis startat företag och väntar tillökning i form sitt och frun Josefins förstfödda barn, som kommer vilken dag som helst.

Med mörkt hår och mycket humor sitter han mitt emot vid det vita bordet. Armarna i kors och lätt bakåtlutad mot stolsryggen. Utanför fönstret smattrar regndropparna mot glaset och den våta vägbanan gör ljudet från trafiken något dovare.

– Jag har länge arbetat med sten, någonting som passar mig bra. En teknik som kräver kreativitet, erfarenhet och god planeringsförmåga, berättar han. Just stenläggningen halkade han in på genom sin far, som han länge arbetade i Norge tillsammans med. När hemlängtan blev för stor tog han jobb i Sverige och har för det mesta arbetat med just sten. Det har lett till att han idag startat eget, Silbodals Sten AB, som arbetar med olika typer av stensättning men också vill styra in verksamheten på inomhusjobb som natursten för exempelvis bänkskivor.

Upplevelser står högst på önskelistan
När man börjar tala med Pierre märker man snabbt att han har ett stort intresse för upplevelser, och gärna upplevelser som genererar adrenalin. Dessutom gillar han att resa – och förenar gärna intresset för resor med just fascinationen för adrenalin. Tillsammans med kompis-

gänget har han gjort flera resor, liksom många med sin fru. I somras besökte de Lofoten tillsammans.

– Vi gillar att vandra och allt det där med skog och natur är någonting som vi uppskattar. Särskilt att röra sig runt i Norge, om man inte väljer vandring på hemmaplan på exempelvis Glasskogen. I somras åkte vi till Lofoten och det kan jag verkligen rekommendera! Så otroligt vackert och fantastiska vyer, som ett vykort. Perfekt vandring och möjlighet till fiske, ganska familjevänligt också faktiskt.

”2010/11 bestämde vi oss för en jorden runt-resa”

Adrenalin? Ja tack
Resorna får gärna innehålla lite fart och fläkt och stekande hetta på charter är inte riktigt Pierres melodi. Då klingar det bättre med aktiviteter såsom fallskärmshoppning, bungyjump och rafting.

– 2010/11 bestämde vi oss för en jorden runt-resa. Jag hade egentligen inte trott att en sådan upplevelse var möjlig men när vi började kika närmare på det så var det faktiskt genomförbart rent ekonomiskt. Vi var borta ett halvår och fick en fantastisk upplevelse på köpet. Det absolut bästa destinationen var Nya Zeeland, där jag testade på bland annat bungyjump. Att lyckas pressa sig att kasta sig över kanten är en häftig upplevelse, säger han. Nya Zeeland kan bjuda på det optimala äventyret, och det passar mig.

”Jag ger mig inte förrän det fungerar”

Det handlar om pannben
Tid i garaget det är någonting som uppskattas, att få lackera, skruva och greja. Motorcyklar har varit ett stort intresse sedan länge och för sex år sedan bestämde sig Pierre och en kompis för att ta motorcykelkort. Att åka motorcykel innebär en fantastisk frihetskänsla och samtidigt är det en del av umgänget. Att åka tillsammans med killkompisarna till Bengtsfors och ta en korv, bara för att det är skönt med en tur.

– Det är kul att skruva, och att lackera om. Så det gör jag varje år. Vi försöker väl också ta oss runt på lite olika träffar. Det är mycket kring motorcyklar som är kul.

Att få arbeta med händerna, och att skapa är viktigt och någonting som Pierre har en fallenhet för. Egentligen handlar det om pannben, menar han.

– Jag ger mig inte förrän det fungerar. Om man som honom söker det optimala äventyret så ska det precis börja. Med en ny familjemedlem och nystartat bolag har han ännu en spännande resa framför sig.

Varmt lycka till!

Pierre Mellqvist Silbodals Sten AB

Lämna en kommentar