Årjängstjejen Sofia Hjert tar hem ännu en vinst

Snabbt genom livet – Årjängstjejen Sofia Hjert tar hem ännu en vinst

Första helgen i maj vann Sofia Hjert damklassen i Sweden Iron Trail Marathon och kammade hem platsen som tvåa totalt. En fantastiskt insats!

Kan du berätta någonting om loppet. Terräng? Hur kändes det?
– Det var ett maraton i skogsterräng längst järnleden i Kristinehamn. Superfin med teknisk stig varvat med lite grusväg, backar och vattenpölar. Jag sprang med en härlig känsla och vädret var perfekt. Vindstilla, sol och lagom varmt!

Hur har du tränat inför det?
– Jag bestämde mig för att springa loppet helgen innan. Såg det som ett fint långpass med fart och hade inte något tidsmål. Utan jag ville mer åt en kvalitativ och fin tur med en go känsla. Samtidigt som jag visste att jag inte skulle ”hålla tillbaka” när det väl är race.

Hur kändes det?
– Det kändes såklart superkul. Trail i sitt esse, sol och renodlad lycka.
Du springer en hel del häftiga lopp, bland annat i Afrika.

Vilket tänker du ta härnäst?
– Det blir ett bergslopp i Annecy i slutet av maj.

 

Lämna en kommentar