Kyrkeruds elever ställer ut 

Den årliga vårutställningen med vernissage

Det är inte vår ordentligt förrän den populära vårutställningen på Kyrkerud har gått av stapeln. Vi tog ett snack med Jessika Nordengel, Textillärare och samordnare på Kyrkeruds folkhögskola inför utställningen 25-27 maj.

Vad kommer man att få se?
– Vårutställningen 2018 visar arbeten av årets deltagare inom skulptur, måleri, foto, keramik, textil, grafik, teckning, glas och land-art (utomhuskonst).

Varför är Vårutställningen värd ett besök?
– Vi är den största konstskolan i Värmland och här har vi utbildat människor inom konst sedan tidigt 70-tal. Mer än 1000 personer har tagit del av vår konstutbildning och många av dessa är aktiva inom konst och konstnärlig verksamhet. Allt från konstnärer, tatuerare, kultursekreterare till museiintendenter, designers och illustratörer. Utställningen öppnar fredag 25 maj kl. 13 – 16.00, lördag och söndag 10 – 16 .00. Varmt välkomna till oss på Kyrkerud.

Foto: Kyrkerud

Lämna en kommentar