Nordmarkens skola presenterar: West Side Story

Första helgen i juni satte klass 5A från Nordmarkens skola upp musikalen West Side Story. Framträdandet väckte många positiva reaktioner och eleverna uppvisade en fantastisk talang i både scenframträdande och sång.

Manus och regi stod läraren Tor Tennius för och den aktuella berättelsen om att vara ung och följa sin inre röst berörde publiken. Vi pratade med Tor för att höra närmare om hur eleverna har upplevt arbetet med att sätta upp musikalen.
– West Side Story kräver ganska mycket för att man ska kunna klara av den. Naturligtvis så krävs det en stark sångglädje och sångförmåga hos många för att det ska bli ”tryck” i de gemensamma sångerna. De individuella sångerna i West Side Story är också mycket krävande eftersom de har ett mycket stort register. De går både högt och lågt. Inte många barn klarar detta och jag tror att det är huvudanledningen till att den inte görs så ofta av barn. Jag såg att rätt ”förutsättningar” fanns och berättade om musikalen för barnen. Vi läste hela manuset högt och sedan var det aldrig någon tvekan utan alla var eld och lågor. Första föreställningen var för elever på skolan. Vi var lite nervösa och spända men det gick ändå ganska bra. Vi fick mycket uppmuntran och beröm och många av eleverna som tittade tyckte att vi var väldigt modiga. Till kvällsföreställningen kunde vi spela ut lite mer och allt satt riktigt bra. Lördagen blev lika lyckad. Det är en förmåga att kunna leverera på topp flera tillfällen i rad. Man kan också nämna att eleverna sköter sig helt själva på och bakom scen under en timme och 15 minuter som föreställningen tar. Det finns ingen vuxen med som håller ordning utan barnen får hjälpa varandra.
Direkt efter sista föreställningen tyckte barnen att vi kunde fortsätta att spela föreställningen måndag, tisdag, onsdag! De ville inte att det skulle ta slut. När vi träffades i skolan veckan efter undrade några om vi kanske kunde sätta upp föreställningen till hösten igen. Efter sommarlovet. Åtminstone en föreställning. Eller två. Andra undrade vilken musikal vi ska göra nästa år, berättar Tor Tennius för PUNKT.

PUNKT samt alla vi andra får med nyfikenhet vänta på hösten. Kanske tänds några nya Årjängsstjärnor på musikalhimlen i framtiden. En sak vet vi med säkerhet och det är att det absolut ser lovande ut. Lycka till!

Lämna en kommentar