Vi gillar Kyrkerud

kyrkerud punkt nordmarken

Vårutställningen invigdes av Årjängskonstnären Ylva Storm med ett varmt tal om varför hon hamnade just på Kyrkerud. En utbildning som också blev startskottet för hela hennes konstnärskarriär. Kyrkerud blev en plats för återhämtning efter en tuff tillvaro och en ny situation när hennes son drabbats av en hjärnskada. När man sedan vandrade varvet runt bland alster och uttryck så blir man varse om just Kyrkeruds betydelse för många som går där, eller har gått där. I en av byggnaderna stötte PUNKT på Elsa Nilsson från Borås som visade upp sina alster.
– Vi gillar Kyrkerud. Min syster hade gått här innan mig och var väldigt nöjd. Så det var väl egentligen så jag också kom hit till Årjäng. Jag ska stanna kvar här i höst och gå ett fördjupningsår, då hoppas jag också få möjlighet att använda ännu mer akvarell, säger Elsa och visar upp de alster som hon skapat.

Lämna en kommentar